Valgfag
Se eksempler på vores mere end 20 spændende
valgfag i 5 kategorier, som kan sammensættes på helt unikke måder.

Hvert år tilbyder vi en række forskellige valgfag, som du vælger for et kvart år ad gangen. Hvor mange valgfag, der er plads til på dit skema, afhænger af dine øvrige fag. Nogle af valgfagene har vi hele året, andre er kun på programmet i et enkelt kvartal.
Går du i 9. klasse kan du ikke have helt så mange valgfag som 10. klasserne, men heldigvis ligger nogle af vores valgfag om aftenen, hvor næsten alle har mulighed for at vælge dem.

Valgfag
Rytme og lyd
Hvis du er interesseret i musik eller kan lide at arbejde med lyd
Guitar
Elsker du at spille guitar eller vil du gerne lære det? Både begyndere og øvede kan vælge faget, og I kommer både til at spille alene og sammen med hinanden. Vi tager udgangspunkt i jeres kunnen og musikalske ønsker.
Musik, sammenspil
Har du lyst til at prøve, hvor fedt det er at spille og synge musik sammen med andre, skal du melde dig til holdet her. Der er ingen krav til din kunnen, bare du har lysten til at kaste dig ud i det.
Jeg tager selvfølgelig en masse lækre numre med, men I får også selv lov til at komme med jeres egne ønsker.
Podcast
Her lytter vi til, og arbejder med, forskellige genrer indenfor podcastens verden. Undervisningen er praksisorienteret, så man bliver hurtigt kastet ud i egne podcastproduktioner. Der er desuden plads til at eksperimentere og udvikle på egne gode podcastidéer.

Valgfag
Aktiv livsstil
Hvis du er interesseret i at bruge din krop aktivt
Boksning
Hvis du har lyst til at lære om god og alsidig fysisk træning, og hvis du har lyst til at svede, er du velkommen på bokseholdet.
I boksning tager vi udgangspunkt i klassisk boksning med teknik, koordination, balance og fysisk grundtræning.
Dykning
GFE vil gerne introducere dig til den fantastiske verden, der venter under overfladen. Du kan blive uddannet SSI open water dykker og få dit eget dykkercertifikat, som kan bruges i hele verden.
Der er en egenbetaling på 2.700 kr. for at tage SSI’s grundkursus på GFE, og vil du ud at dykke på Zanzibar koster det yderligere 800 kr.
Vi har vores egne dykkerinstruktører på skolen. Vi optager højest 24 elever på dykkerholdet, og det er efter først-til-mølle-princippet, hvis du kan leve op til adgangskravene, som bl.a. er at kunne træde vande i 10 minutter og kunne svømme 200 m på 10 minutter. Derudover skal du kunne forstå og læse dansk for at kunne tilmelde dig. Og så skal du selvfølgelig være glad for vand!
Når kurset er gennemført, får du dit internationale certifikat, som giver dig mulighed for at købe eller leje dykkerudstyr, dykke fra charterbåde og på dykkercentre samt dykke selvstændigt uden instruktør rundt omkring i verden.
SSI´s grundkursus er opdelt i tre dele: teori, øvelser i svømmebassin samt fire dyk i åbent vand.
Forløbet:
På skolen vil der være undervisning i teorien af en af vores dykkerinstruktører.
I Glamsbjerg har vi adgang til svømmehal og friluftsbad, så de første gange du er under overfladen, foregår det i sikre omgivelser.
Vi skal selvfølgelig også ud og bruge vores certifikater, så der er 4 havdyk inkluderet i prisen.
Floorball
Vi lærer de basale færdigheder i floorball, så alle kan spille med i de efterfølgende kampe. Der er fokus på højt humør og høj puls i timerne. Alle kan deltage uanset niveau.
Løb dig glad
Løb er både for nybegyndere og øvede. Vælger du løb, kan du lægge grunden til gode motionsvaner. Du får udfordringer, der passer til det niveau, du er på, når du begynder.
Glamsbjerg Løbeklub holder til på vores skole, så du har også mulighed for at løbe med løbeklubben 1-3 gange om ugen, hvad enten du er nybegynder eller øvet. Du har selvfølgelig også mulighed for at deltage i nogle af de løb, som løbeklubben deltager i.
Mountainbike
Glamsbjerg Efterskole er nabo til et stort skovareal. Skoven, andre naturområder og mountainbikebaner i lokalområdet danner rammen for vores mountainbike-ture. Skolen råder over en række nye og toptunede mountainbikes, som giver dig rig mulighed for at komme ud i naturen. Du har selvfølgelig også mulighed for at tage din egen mountainbike med i undervisningen
Spil og Leg
Er du vild med forskellige spil, boldspil og lege såvel ude som inde; eller er du én, som elsker at hygge med kortspil og brætspil, så er dette valgfag lige noget for dig.
Volley
Volley er for alle, der synes, at dette er spil er sjovt! Man behøver ikke at være god for at være med, - der er plads til alle. Vi øver os i de forskellige slag, får styr på reglerne, og spiller kampe. Kronen på værket bliver volleydysten på Zanzibar, hvor vi spiller mod de lokale fra Paje.

Valgfag
Hjernegymnastik
Hvis du kan lide at blive udfordret
Psykologi
I valgfaget psykologi bliver du klogere på dig selv og dine medmennesker. Vi arbejder bl.a. med hjernen, de store psykologer, gruppepsykologi og kommunikation, og derigennem er det målet, at du får en større forståelse og respekt for menneskers forskellighed.
Filosofi
Valgfaget filosofi er for elever, som kan lide at undre sig, at blive udfordret og blive klogere på sig selv, verden og de andre. Vi læser lidt, undrer os meget, og vi snakker og diskuterer – nogle gange så det slår gnister. Vi beskæftiger os med livets store spørgsmål og dilemmaer.
Du får viden om filosofiske tænkere og retninger, og du bliver bedre til at reflektere over livet og tilværelsen, samtidig med at du udvikler din evne til at forholde dig kritisk, analysere og argumentere.
Samfundsfag
I valgfaget Samfundsfag arbejder vi med kritisk tænkning, samt hvordan vi som mennesker både påvirkes af og kan påvirke samfundet.
Vi forholder os til de demokratiske grundværdier og spilleregler, som kan bruges i vores egen deltagelse i samfundet.
I Samfundsfag får du viden og færdigheder, så du kan tage reflekteret stilling til samfundet og dets udvikling. Det er vores ønske, at du opnår kompetencer til aktiv deltagelse i et demokratisk samfund.
Økonomi for unge
Vil du undgå at havne i luksusfælden? Så skulle du måske vælge Økonomi for unge. Valgfaget hjælper dig med at få styr på begreber som fx fradrag, trækprocent og renter og giver dig kendskab til konsekvenserne af forskellige økonomiske handlinger.
Du lærer at lægge et budget, og du lærer hvilke farer, du skal være særligt opmærksom på at styre udenom i økonomijunglen, så du forhåbentligt bliver i stand til at træffe nogle fornuftige økonomiske valg i fremtiden.

Valgfag
Dyrk kreativiteten
Hvis du kan lide at være kreativ
Kreativt værksted
I kreativt værksted vil du have mulighed for at tegne, lave linoleumstryk, male akvarel, lave bogmærker, lave ting i krympeplast og selvhærdende ler. Jeg vil præsentere nye idéer hver gang, og du må også selv gerne komme med idéer.
Syning
I valgfaget syning vil vi sy vores eget tøj ud fra tøj, som vi har i forvejen. Der vil også være mulighed for at lave om på tøj, som I har i forvejen. Og der vil være mulighed for at sy småting, såsom hårbånd, punge og små tasker.
Foto og film
Kan du lide at tage billeder og filme, og vil du gerne lære forskellige foto-teknikker? Så er valgfaget Foto & Film noget for dig.
Vi skal være efterskolens fotografer og tage billeder og filme livet på efterskolen, både i hverdagen, ved arrangementer og på ture og lejrskole.
På valgfaget lærer du forskellige foto og filmteknikker med et digitalt spejlreflekskamera., og du må meget gerne medbringe dit eget kamera.
Sølvsmedning
Hvis du er vild med smykker, vild med at arbejde intenst med små ting, og hvis du kunne tænke dig at smelte og lodde sølv, kobber, messing og bronze, så er det her du skal melde dig.
Vi lærer teknikkerne, du leger med ild og metal, og du designer selv nye smykker fra egne ideer.