Valgfag

Se eksempler på vores mere end 20 spændende
valgfag i 5 kategorier, som kan sammensættes på helt unikke måder.

CY Glamsbjerg 2021 65

Hvert år tilbyder vi en række forskellige valgfag, som du vælger for et kvart år ad gangen. Hvor mange valgfag, der er plads til på dit skema, afhænger af dine øvrige fag. Nogle af valgfagene har vi hele året, andre er kun på programmet i et enkelt kvartal.

Går du i 9. klasse kan du ikke have helt så mange valgfag som 10. klasserne, men heldigvis ligger nogle af vores valgfag om aftenen, hvor næsten alle har mulighed for at vælge dem.

Valgfag

272944286 4743971859055645 4610313482328685795 N

Valgfag

Kunst i køkkenet

Hvis du er interesseret i madlavning og gastronomi

Madkundskab

Holder du af at lave mad, eller har du et ønske om at lære at lave mad, så er valgholdet madkundskab et godt sted at være. Her kan du tilegne dig forskellige færdigheder og viden om mad og madlavning. Du skal derudover eksperimentere med smag og madlavning samt forskellige madoplevelser.

Emnerne vil være alt lige fra hverdagsmad, ”mormor-mad”, mad fra andre lande, bagning m.m. Du vil også komme til at opleve glæden ved at lave mad sammen med andre og være en del af et madfællesskab. Det er ikke et krav, at du skal være en mesterkok, du skal bare have en interesse for at lave mad.

Mad over bål

Titlen for dette valgfag er meget beskrivende. Kort fortalt handler valgfaget om at lave forskellige type af mad over bål. Desuden lærer du at kunne starte et bål op, kun vha. tændstål.

På vores kulinariske menuliste står bl.a. ’frikadelle på pind’, ’Spejlæg + biksemad på sten’, ’grubestegt steg m. kartofler’ og lærerens favorit; indbagt nutellabrød på pind.

Man skal vælge dette valgfag, hvis man synes det er hyggeligt at samles om et lejrbål, og man bestemt ikke har noget imod at lugte af røg.

Glamsbjergmaj18 222

Valgfag

Aktiv livsstil

Hvis du er interesseret i at bruge din krop aktivt

Boksning

Hvis du har lyst til at lære om god og alsidig fysisk træning, og hvis du har lyst til at svede, er du velkommen på bokseholdet.

I boksning tager vi udgangspunkt i klassisk boksning med teknik, koordination, balance og fysisk grundtræning.

Beachvolley

Beachvolley er både for begyndere og øvede. Det er en social sport, der styrker fællesskabet og udvikler dine samarbejdsevner, din koncentration og dine reaktions- og koordinationsevner, samtidig med at du forbedrer din fysiske form.

Vi træner teknik og forskellige slagtyper, for spillet bliver sjovere, når du kan nogle grundlæggende bevægelser og slag. Derudover er der rig mulighed for at grine, svede og lege, for øvelser og spil foregår altid sammen med de andre på holdet.

Dykning

GFE vil gerne introducere dig til den fantastiske verden, der venter under overfladen. Du kan blive uddannet SSI open water dykker og få dit eget dykkercertifikat, som kan bruges i hele verden.

Der er en egenbetaling på 2.700 kr. for at tage SSI’s grundkursus på GFE, og vil du ud at dykke på Zanzibar koster det yderligere 800 kr.

Vi har vores egne dykkerinstruktører på skolen. Vi optager højest 24 elever på dykkerholdet, og det er efter først-til-mølle-princippet, hvis du kan leve op til adgangskravene, som bl.a. er at kunne træde vande i 10 minutter og kunne svømme 200 m på 10 minutter. Derudover skal du kunne forstå og læse dansk for at kunne tilmelde dig. Og så skal du selvfølgelig være glad for vand!

Når kurset er gennemført, får du dit internationale certifikat, som giver dig mulighed for at købe eller leje dykkerudstyr, dykke fra charterbåde og på dykkercentre samt dykke selvstændigt uden instruktør rundt omkring i verden.

SSI´s grundkursus er opdelt i tre dele: teori, øvelser i svømmebassin samt fire dyk i åbent vand.

Forløbet:

På skolen vil der være undervisning i teorien af en af vores dykkerinstruktører.
I Glamsbjerg har vi adgang til svømmehal og friluftsbad, så de første gange du er under overfladen, foregår det i sikre omgivelser.
Vi skal selvfølgelig også ud og bruge vores certifikater, så der er 4 havdyk inkluderet i prisen.

Løb dig glad

Løb er både for nybegyndere og øvede. Vælger du løb, kan du lægge grunden til gode motionsvaner. Du får udfordringer, der passer til det niveau, du er på, når du begynder.

Glamsbjerg Løbeklub holder til på vores skole, så du har også mulighed for at løbe med løbeklubben 1-3 gange om ugen, hvad enten du er nybegynder eller øvet. Du har selvfølgelig også mulighed for at deltage i nogle af de løb, som løbeklubben deltager i.

Mountainbike

Glamsbjerg Efterskole er nabo til et stort skovareal. Skoven, andre naturområder og mountainbikebaner i lokalområdet danner rammen for vores mountainbike-ture. Skolen råder over en række nye og toptunede mountainbikes, som giver dig rig mulighed for at komme ud i naturen. Du har selvfølgelig også mulighed for at tage din egen mountainbike med i undervisningen

CY Glamsbjerg 2021 26

Valgfag

Rytmen i livet

Hvis du er interesseret i musik og dans

Guitar

Elsker du at spille guitar eller vil du gerne lære det? Både begyndere og øvede kan vælge faget, og I kommer både til at spille alene og sammen med hinanden. Vi tager udgangspunkt i jeres kunnen og musikalske ønsker.

Musik, sammenspil

Har du lyst til at prøve, hvor fedt det er at spille og synge musik sammen med andre, skal du melde dig til holdet her. Der er ingen krav til din kunnen, bare du har lysten til at kaste dig ud i det.

Jeg tager selvfølgelig en masse lækre numre med, men I får også selv lov til at komme med jeres egne ønsker.

Lanciers

Bliv klar til galla! Vi øver de forskellige ‘ture’ der skal danses til gallafester herfra og til kongehuset… Omdrejningspunktet er dans, grin og godt humør.

CY Glamsbjerg 2021 52

Valgfag

Dyrk kreativiteten

Hvis du kan lide at være kreativ

Kreativt værksted

I kreativt værksted vil du have mulighed for at tegne, lave linoleumstryk, male akvarel, lave bogmærker, lave ting i krympeplast og selvhærdende ler. Jeg vil præsentere nye idéer hver gang, og du må også selv gerne komme med idéer.

Keramikværksted

I dette værksted vil vi lave keramik. I vil lære 5 teknikker, og herefter arbejde selv med dét, som I har mest lyst til. Med disse 5 teknikker kan I nemlig lave alt i ler :)

Syning

I valgfaget syning vil vi sy vores eget tøj ud fra tøj, som vi har i forvejen. Der vil også være mulighed for at lave om på tøj, som I har i forvejen. Og der vil være mulighed for at sy småting, såsom hårbånd, punge og små tasker.

Foto og film

Kan du lide at tage billeder og filme, og vil du gerne lære forskellige foto-teknikker? Så er valgfaget Foto & Film noget for dig.
Vi skal være efterskolens fotografer og tage billeder og filme livet på efterskolen, både i hverdagen, ved arrangementer og på ture og lejrskole.

På valgfaget lærer du forskellige foto og filmteknikker med et digitalt spejlreflekskamera., og du må meget gerne medbringe dit eget kamera.

Film og redigering

Efter en dejlig tur til Zanzibar, fyldt med spændende oplevelser skal turen foreviges. Vi skal med udgangspunkt i filmmateriale fra Zanzibar lave små film, som vi kan dele med efterskolen og omverdenen.

På valgfaget vil du lære at redigere film, og hvis din computer tillader det, vil du lære at bruge det professionelle videoredigeringsprogram Davinci Resolve.

Spilnørderi

Læreren på dette valgfag er en rigtig spilnørd. Han elsker at spille ALT mellem himmel og jord. Bezzerwizzer, skak, mange forskellige kortspil (whist, poker, uno, kasino, davoserjas osv.), ludo, hint, settlers, backgammon etc.

Desuden er han vild med at lære nye spil, så tilmeld dig dette valgfag, hvis du vil spille dit yndlingsspil, samt lære nye.

Sølvsmedning

Hvis du er vild med smykker, vild med at arbejde intenst med små ting, og hvis du kunne tænke dig at smelte og lodde sølv, kobber, messing og bronze, så er det her du skal melde dig.

Vi lærer teknikkerne, du leger med ild og metal, og du designer selv nye smykker fra egne ideer.

CY Glamsbjerg 2021 36

Valgfag

Hjernegymnastik

Hvis du kan lide at blive udfordret 

Psykologi

I valgfaget psykologi bliver du klogere på dig selv og dine medmennesker. Vi arbejder bl.a. med hjernen, de store psykologer, gruppepsykologi og kommunikation, og derigennem er det målet, at du får en større forståelse og respekt for menneskers forskellighed.

Filosofi